Sticos velger CK Consult på rekruttering

https://www.adressa.no/annonsorinnhold/v/ck-consult/vet-hva-han-skal-se-etter-i-kandidatene/

– Vet hva han skal se etter i kandidatene

CK Consult har på kort tid markert seg som en effektiv aktør innen salgsrekruttering. Bransjekunnskap har vært viktig, forteller daglig leder.

Det har gått over ett år siden Christopher Schrøder etablerte rekrutteringsbyrået CK Consult i Trondheim. Med lang fartstid innen både salg og rekruttering, ønsket han å rendyrke disse to fagområdene i sin egen bedrift.

Med dette som bakteppe er CK Consult nå en nisjeaktør som spesialiserer seg på rekruttering av tyngre selgerroller som salgssjefer, Key Account – og Account managers.

– Så langt har det gått over all forventning, sier Christopher med et smil.

Ta kontakt for en prat!

Jakten på de rette kandidatene

Det kan være vanskelig å få tak i kvalifiserte kandidater til nettopp de tøffere selgerrollene, og Christopher forteller at tradisjonelle stillingsutlysninger ofte ikke strekker til.

– Til og med store og attraktive arbeidsgivere kan slite med å få inn søknader på salgsstillinger. Det trenger ikke ha noe med bedriften å gjøre, det er bare en tendens vi ser i denne bransjen, sier Christopher.

– De fleste selgere er komfortable og mener at de har det bra der de er.

Med et stort bransjenettverk og en oppsøkende rekrutteringsmetode, jobber Christopher med å finne de perfekte kandidatene for kundene sine – og da gjerne de kandidatene som ellers ikke ville havnet i søknadsbunken.

Han vektlegger systematiske seleksjonsprosesser, og baserer rekrutteringen på strukturerte prosesser og objektive vurderingskriterier. Han er sertifisert innen testverktøy, og kan benytte både evne- og personlighetstester i sine prosesser.

Ta kontakt med CK Consult

Høres dette spennende ut?

– For en arbeidsgiver kan det være nyttig å få hjelp av noen som vet hvor man skal lete, og som går ut og finner de riktige kandidatene. Fordelen med å kontakte meg er at jeg har inngående kjennskap til selgernes bransje og vet hva som kan trigge dem til å bytte arbeidsgiver, sier han.

– Vi er veldig fornøyde

Inne i lokalene til Sticos på Leangen, sitter det to personer som kjenner svært godt til både Christopher og arbeidsmetodikken hans.

Bjørn Einar Træthaug og Alexander Veie Fiskum ble kjent med Christopher mens han jobbet for et annet rekrutteringsbyrå.

Da dette byrået oppløste sin avdeling i Trondheim, stod Sticos uten en åpenbar erstatning for salgsrekrutteringen sin – helt til Christopher ringte dem.

Det viste seg å bli en suksess, og de fire siste ansettelsene Sticos har gjort på salgsavdelingen har vært ved hjelp av CK Consult.

– Da han fortalte at han skulle starte med rekruttering selv, sa jeg at vi selvfølgelig skulle prøve sammen med han, forklarer Bjørn Einar, som er Head of Sales hos Sticos.

– Når man får muligheten til å effektivisere ansettelsesprosessen ved å bruke CK Consult, er det en «no brainer». Vi vil ha de beste kandidatene, og der er Christopher god, sier Alexander.

Sales Manager Alexander ble selv rekruttert av Christopher for flere år siden.

I dag er han den som jobber tettest med Christopher når de skal ansette nye selgere hos Sticos. Han forteller at forarbeidet Christopher gjør, sparer dem for mye tid.

– Det er en stor fordel for oss at han har et spesialfelt. Han vet hvordan vi jobber og har selv kjennskap til salg. Dermed vet han også hva han skal se etter i kandidatene, skyter Bjørn Einar inn, og tilføyer;

– Vi burde ikke si dette, for vi vil jo ha han for oss selv – men det er absolutt verdt å ta kontakt med Christopher hvis du skal rekruttere selgere.

Slik kan CK Consult hjelpe!

Nøkkelen til vellykkede ansettelser

For å finne de riktige kandidatene, er det viktig for Christopher å forstå hvilket arbeidsmiljø og profil selskapet har, og ikke minst produktene som skal selges.

– Jeg utfordrer gjerne kunden hvis jeg mener de burde se etter en annen type salgskompetanse enn de tidligere har gjort, forteller han.

– Når jeg har fått tillit og forstått selskapet tilstrekkelig, setter jeg i gang. Da går jeg gjennom nettverket mitt og hekter på de selgerne jeg føler er riktig med tanke på produkt, fag og betingelser.

Han går grundig til verks. Først med innledende samtaler for å avstemme kandidatens ønsker og forventninger i arbeidslivet, og hvis det virker lovende går de dypere inn på selgerens kompetanse og refleksjoner rundt egne evner.

– Jeg er veldig opptatt av forventningsstyring, så jeg lover ikke bare gull og grønne skoger. Det er viktig at de også får høre om hva som kan bli utfordrende og tøft i rollen, slik at det ikke ender opp med å bli en feilansettelse, forklarer Christopher.

Alexander lytter og nikker bekreftende.

– På den måten kan jeg ta en uformell kaffeprat med dem og fokusere på selve matchen. Det er få av disse møtene som ikke har endt opp med et førstegangsintervju senere.

– Han gjør god research på forhånd, og vi er trygge på at de som kommer hit har blitt grundig sjekket og forberedt, sier Alexander og utdyper;

Når det videre blir dags for intervjuer, er Christopher med hele veien. Han syns det er viktig at kandidatene gjennomfører et rollespill eller en case, slik at arbeidsgiveren får se hvor gode de er til å ta rommet og forstå behovet til kunder de møter.

Samtidig er det viktig for CK Consults omdømme at ikke bare kunden, men også kandidaten er fornøyd med prosessen.

Klikk her for å lese mer om CK Consult

– Sticos er jo en attraktiv og inkluderende arbeidsplass med et voksent miljø, og slike ting er viktig når jeg skal hente inn kandidater. Ikke bare må det være et karrieresteg for selgeren, men bedriften jeg introduserer til dem må være ordentlig.

Satser videre

Etter et vellykket oppstartsår for CK Consult, har etterspørselen blitt så stor at Christopher nettopp ansatte sin aller første medarbeider.

– Han som nå blir med på laget har enormt lang fartstid innen salg og er en god relasjonsbygger med et stort nettverk, forteller Christopher.

På sikt håper han å få inn enda en ressurs, slik at CK Consult blir bestående av et team på tre stykker som alle brenner for rekruttering og mennesker innenfor salg.

Han håper at både selgere som ønsker seg opp og frem, og bedrifter som ikke får tak i riktig salgskompetanse, tar kontakt med CK Consult når behovet melder seg.

– Hos oss brenner vi for salg og vil alltid gjøre vårt ytterste for å skape de aller beste matchene, sier han avslutningsvis.

Ta kontakt med CK Consult her!